Foto: TT.
fotboll

Åtvidabergs nollning: "Fick äta bananer tills de kräktes"

Hör spelaren Robin Bornehav om Åtvidabergs nollning
0:40 min

I en krönika i skoltidningen , utgiven av Bona folkhögskola, skriver Robin Bornehav om hur han och andra nykomlingar i fotbollsklubben Åtvidabergs FF förödmjukades under ett träningsläger på Cypern 2008.

Åtvidabergs nya spelare fick äta bananer till de kräktes, tårtor kastades på deras könsorgan, kroppshår rakades av och kycklingar bars runt i halsen.

Hela tiden hotades de med olika straff. Så gick det till när nykomlingar i Åtvidabergs FF nollades. Det berättar Robin Bornehav som var med på ett av klubbens träningsläger 2008.

I en intervju med P4 Östergötland säger han pennalismen gick ut på att man skulle bryta ner folk, få ner dom på jorden och att man som ny spelare skulle vara längst ner i laget.

Bornehav säger också att han ville ge sin syn på fenomenet men att han inte vill hänga ut några spelare eller någon förening.

– Man levde under ständig press. Man ska må skit en vecka. Det är så det funkar, säger han till

Åtvidabergs lagkapten Daniel Hallingström bekräftar för TT att inkilningar ägt rum, men att syftet är att få ihop en gemenskap.

Klubbens sportchef Mats Karlsson säger till TT att han aldrig hört något negativt. Skulle vi behöva styra upp det så gör vi det.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".