Foto: Viasat.
hockeyallsvenskan

Stängs av efter huvudtacklingen

Västeråsbacken Andreas Lindh har fått sitt straff efter huvudtacklingen mot Timrås Emil Pettersson i premiären av hockeyallsvenskan. Lindh stängs av i sex matcher, varav tv åomvandlas till böter. Det rapportarar expressen.se.

Andreas Lindhs huvudtackling mot Emil Pettersson i Västerås permiärmatch mot Timrå ger en rejäl avstängning. Sex matcher, där två omvandlas till böter på 8000 kronor.

Lindh fick matchstraff för förseelsen, som inträffade redan efter 1.57 av matchen, och kastade sin klubba i ilska mot spelarbåset. Emil Pettersson drabbades av en hjärnskakning.

Så här skriver Disciplinnämnden i sitt utlåtande:

”Nämnden vill dessutom understryka att Andreas Lindhs beteende i samband med att han lämnade isen är helt oacceptabelt. Mot denna bakgrund och med hänsyn till praxis finner nämnden att avstängningens längd bör motsvara sex matcher, inklusive den automatiska avstängning match som följer vid ett match penalty. Två av dessa matcher omvandlas i enlighet med stadgad praxis till böter”.

Enligt expressen.se kan Västerås komma att överklaga avstängningen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista