Foto: TT.
fotboll

ÅFF-veteranen: Känner inte igen det här

5:37 min

Robin Bornehav, tidigare spelare i Åtvidabergs FF har gått ut och berättat om förnedrande nollinigar på klubbens träningsläger. ÅFF-veteranen Daniel Hallingström känner inte igen beskrivningen. Det säger han in en intervju med P4 Östergötland.

– Att man ska må skit under en hel vecka det är absolut inte meningen med det här. Utan det är full fokus på fotboll och så har man en trevlig och rolig kväll avslutningsvis under lägrets sista dag med spelare och ledare. Så den känner jag inte igen, den här beskrivningen, säger han till P4 Östergötland.

Hallingström, som sitter i spelarrådet i Åtvidabergs FF beskriver inkilningen av nya spelare som en tradition som fungerat i ett halvt sekel, och att den handlar om att bjuda på sig själv.

– Man kanske berättar lite om sig själv, visar upp någon talang man har. Sång eller dans. Det är fritt fram att skapa och göra något roligt. Det är en form av att skapa gemenskap och lära känna personen och få gruppen ännu tajtare.

Ser ni om det är någon som inte vill?

– Det är inget tvång. Det är fritt. Var och en brukar göra det men är det någon som inte vill göra det så får vi ta ett snack, sen är det inte mer med det, säger Daniel Hallingström.

– Under mina 13 år i spelarrådet är det ingen som kommit fram. Det kommer nu , sex, sju år senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista