Foto: TT. Montage: SR.
handboll – elitserien

Expertens tips: Två tunga favoriter

18 min

I dag går startskottet för herrarnas elitserie i handboll. Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander har tagit sig en funderare inför premiären och lyfter fram två favoriter till att ta hem seriesegern. Skånerivalerna Kristianstad och Lugi.

Efter en extremt jämn elitserie förra året tror Magnus Wislander på mindre spänning i år. Favoriterna är enligt honom tydliga.

– Tyvärr så tror jag att både Kristianstad och Lugi drar ifrån lite, och så som det ser ut på pappret bör ha de bästa lagen. I serien tror jag att dom två kan ta lite mer poäng än sex andra lag som jag tror på snöre sen.

Kristianstad som föll i en rafflade SM-final mot Drott förra året har förstärkt sin redan breda trupp rejält inför året med bland annat Andreas Cederholm, Fredrik Petterson Dan Beutlier och Albin Lagergren

Dom har förstärkt mest och bäst av alla, säger Magnus Wislander

Lugi vann serien förra året och har i år adderat Magnus Jernermyr till sin trupp.

– Jernemyr är en fantastisk försvarsspelare och har ju betytt väldigt mycket för Barcelona och det svenska landslaget genom åren. Han kommer också vara en betydande försvarsspelare i Lugi. Men det är svårt att säga om man kan förstärka sig så enormt mycket mot vad man gjorde förra året. Kanske tappar man lite i sitt kontringsspel med Magnus Jernemyr, säger Wislander.

I gruppen under toppduon placerar Magnus Wislander Sävehof, Guif, Drott och Skövde.

Klicka på ljudlänken ovan för att höra hela Magnus Wislanders tips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista