Borussia Dortmunds tränare Jürgen klopp. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/TT
Champions League

Henriksson: Frågetecken för Dortmunds försvar

Richard Henriksson: "Helt övertygad om att Barcelona vinner"
7:13 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson går igenom kvällens hetaste matcher när den första Champions league-omgången fullbordas.

Napoli-Borussia Dortmund

Trots att båda lagen kommer från väldigt bra respektive föregående säsonger, låt vara titellösa, så har man under sommaren gjort förändringar som gör detta här mötet till omgångens häftigaste.

Napoli har med Rafael Benitez som ny tränare helt bytt spelsätt och hittills, full pott i Serie A, har det varit succé. De nya spelarna har kommit in perfekt, både Callejon och Higuain har gjort mål och producerat chanser. Nu ställs även defensiven på prov mot ett av Europas skickligaste lag, men jag tror att Benitez har en bra plan för hur man ska neutralisera tyskarna.

Borussia är mina knappa favoriter här, men då måste man snäppa upp försvarsspelet för mot det här motståndet har man inte råd att bjuda på så mycket bakåt som man hittills ”kommit undan med” i Bundesliga – där man visserligen vunnit fem av fem matcher men då har det varit vidöppna historier. Den form av underhållning tänker inte Benitez bjuda på.

Barcelona-Ajax

Jag är helt övertygad om att Barcelona vinner den här matchen. Hemma är man starka i Europa, det är bortaspelet som varit problematiskt de senaste säsongerna. Under den här kvällen kommer vi i Champions League-arenan fokusera extra på Neymars prestationer hittills.

En superstjärna som i sommarens Confederations Cup visade sin storhet men som inte briljerat i nya klubblaget. Är det kanske risk för att han gör en Zlatan, det vill säga hamnar i skuggan av en Lionel Messi vars pipa hela laget dansar efter?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".