Aleksandar Prijovic, Djurgården. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Prijovic avstängd - missar derbyt

Djurgården får klara sig utan sin nye stjärna Aleksandar Prijovic i derbyt mot AIK nästa vecka. Anfallaren stängs av i två matcher efter det röda kortet i svenska cupen.

Det var i svenska cup-matchen mot division två-laget Eskilsminne som Aleksandar Prijovic fick rött kort, efter en skallning mot en motståndare.

Domaren anmälde Djurgårdsstjärnan till disciplinnämnden, och nu har domen kommit. Prijovic stängs av mellan den 22 och 26 september och missar därmed två matcher.

Det innebär att Djurgården får klara sig utan Prijovic mot Åtvidaberg och, kanske framförallt, i derbyt mot AIK.

– Gärningen är att bedöma som ofredande av sådan grad att avstängningen ska vara två matcher utöver den automatiska avstängningen, skriver disciplinnämnden i domen.

Djurgården håller inte med Disciplinnämnden i sitt beslut och meddelar på sin hemsida att man tänker överklaga avstängningen.

– Vi gör det för att vi tycker att straffet är alldeles för hårt sett till den faktiska händelsen, säger Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista