Foto: Ted Karlsson / Scanpix
speedway

Inför andra finalen: "Det är två svåra poäng

I kväll avgörs kampen om SM-guldet i speedway. Regerande mästaren Vetlanda har en knapp ledning mot Piraterna inför returmatchen på Piraternas hemmabana i Motala.

En ledning som enligt de flesta experter är för liten för att försvara Sm-guldet.

– Vi får väl göra som i semifinalen och vinna borta" säger Magnus Karlsson som med 11 poäng från reservplats var Vetlandas bästa förare i första matchen.

– Det är bara två poäng men det är två svåra poäng" säger Piraternas amerikanske veteran Greg Hancock som menar att hans lag har lite "advantage"inför matchen.

Hancock körde in nio poäng i första matchen, och hamnade i skuggan av Jonas Davidsson som efter tveksamma insatser i semifinalerna visade prov på hysterisk form med 14 inkörda poäng i går.

Kan Davidsson bibehålla den formen i kväll så har Piraterna ett mycket bra utgångsläge att detronisera Vetlanda från speedwaytronen. För Vetlanda gäller att få igång Thomas H Jonasson som bara tog en poäng i första matchen om man vill kunna försvara sitt Sm-guld.

En lagändring är aviserad inför kvällens match, det är vetlanda som byter Bartosz Zmarzlik mot Mikkel B Jensen för övrigt exakt samma byte som man gjorde i semifinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista