Foto: Scanpix.

ÅFF tar avstånd från pennalism

I går berättade den förre Åtvidabergsspelaren Robin Bornehav om hur han tvingades till en hård inkilning under ett träningsläger med Åtvid. I dag tar klubbens spelarråd avstånd från anklagelserna.
– Det är motsägelsefullt och oerhört felaktigt, skriver de på ÅFF:s hemsida.

I en krönika i skoltidningen Bonasignalen, utgiven av Bona folkhögskola, skrev i går Robin Bornehav om hur han och andra nykomlingar i Åtvidabergs FF förödmjukades under ett träningsläger på Cypern 2008.

– Man levde under ständig press. Man ska må skit en vecka. Det är så det funkar, säger han till corren.se.

Enligt Bornehav tvingades han och de andra nya spelarna till att äta bananer tills de kräktes, tårtor kastades på deras könsorgan, kroppshår rakades av och kycklingar bars runt i halsen.

I dag uttalar sig Åtvidabergs spelarråd på klubbens hemsida. Och de tar avstånd från anklagelserna och menar att de är felaktiga.

– Syftet med vår inkilning är att lära känna varandra, umgås ledare och spelare under ordnade och trevliga former, helt enkelt att sammansvetsa och stärka gemenskapen. Något vi tycker är och har varit ett kännetecken och signum för ÅFF, skriver de.

Att det skulle förekommit pennalism stämmer inte, enligt spelarrådet.

– Att koppla ihop ÅFF med pennalism är en grov anklagelse. Många som varit och är i klubben har hyllat stämningen i truppen. Om vi genomför pennalism mot lagkamrater, hur skulle vi kunna umgås och se de spelarna i ögonen nästintill varje dag. Det är motsägelsefullt och oerhört felaktigt. Vi tar avstånd. Vi förkastar pennalism och inbjuder till laganda.

Här finns hela brevet från Åtvidabergs spelarråd att läsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista