Fredrik Pettersson kämpar.

RIK vann men stäms på miljon

På handbollsplanen vann Redbergslid mot Lugi med uddamålet, 25–24 och slutspelplatsen blir allt säkrare. Men utanför planen ser det tuffare ut.

På måndagen lämnade Martin Frändesjö in en stämning mot klubben som sade upp hans kontrakt med drygt två år kvar.

RIK hävdar att Frändesjö inte höll måttet och att han fått ett fribrev. Frändesjös advokat Martin Klette hävdar å sin sida att det handlar om en regelrätt uppsägning och nu stäms Redbergslid på ett miljonbelopp. Martin Frändesjö kräver 27 månadslöner och dessutom ideellt skadestånd för att han anser sig blivit kränkt av RIK.

Han har lämnat den klubb han tjänat under många år och spelar i Heim. Eller snarare spelade – redan i andra matchen för sin nya klubb slet han av hälsenan. En lång rehabilitering väntar nu den förre landslagsmannen.

Topplaget Sävehof fick jobba hårt för att besegra H 43 i handbollens elitserie. Till slut blev det seger för tabelltvåan, 34–29. Ett resultat som innebär att H 43 fortfarande är indragna i nedflyttningsstriden.

Hammarby besegrade Drott ganska komfortabelt med 30–23.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".