tennis

Djokovic vann - men Nadal etta

Novak Djokovic tog hem ATP-slutspelet. Men Rafael Nadal är världsetta. Tennisens dominanter kunde fira båda två efter finalen. Men det vara bara Djokovic som jublade.

En enda fantastisk boll. I praktiken blev den avgörande när Novak Djokovic, Serbien, vann ATP-slutspelets final mot Rafael Nadal, Spanien, med 6-3, 6-4. Låt vara att Djokovic bjöd på lysande tennis i två set och tröttade ut Nadal med sitt snabba spel, men det var breaket till 5-3 i första set som gav Djokovic segervittring.

Djokovic var pressad i forehandhörnet men sprang upp bollen och lobbade över Nadal. Spanjoren hann upp lobben men Djokovic tog sig fram till nätet och kunde där avgöra med aggressivt spel. Det knäckte Nadal som innan det kommit tillbaka från 0-3 i matchinledningen.

I andra set styrde Djokovic spelet mot en vilt kämpande Nadal. Efter att Nadal slagit ut matchbollen studsade Djokovic runt på banan och jublade.

Trots förlusten är det sedan tidigare klart att Rafael Nadal avslutar året som världsetta. Han gjorde comeback i februari och har sedan dess vunnit både Franska mästerskapen och US Open. Dessutom har han tagit åtta andra titlar.

Matchen i London mellan Djokovic och Nadal var deras 39:e möte. Det var 17:e gången som Djokovic avgick med segern.

TT