Kritikstorm mot Fotbollförbundet efter gåvan

0:28 min

Anders Svensson fick en bil för sina 146 landskamper, samtidigt som Therese Sjögran med 182 landskamper inte fick någonting under måndagens fotbollsgala.

Herrlandslagets Anders Svensson fick en bil som bevis på att han gjort flest A-landskamper genom tiderna - men - damlandslagets Terese Sjögran har gjort fler nämligen (187), men hon fick ingen bil.

Detta vållade protester och till TT säger nu Fotbollförbundets marknadschef Camilla Hagman att Sjögran kommer att uppmärksammas när hon slutar i landslaget.

– Vi är inte förvånade över över diskussionen, utan beredda på att hantera den på ett bra sätt för tjejerna, säger ordförande Karl-Erik Nilsson till Aftonbladet.

Enligt Nilsson kommer Therese Sjögran att få en present hon med.

– Om det blir en bil vet man inte, säger ordförande Karl-Erik Nilsson.

Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage är kritisk.

– I jämställdhetens tecken hade jag hoppats på att Therese Sjögran eller någon annan i VM-bronslaget också hade uppmärksammats, säger hon till Expressen.

Förbundskaptenen höjer rösten mot sin egen arbetsgivare.

– Det måste jag säga. Jag blir frustrerad. Jag är elfsborgare, jag gillar verkligen Anders Svensson. Jag tycker det är så häftigt att han i sändning får en bil. Det vill jag verkligen understryka, säger Sundhage till Aftonbladet.

– Sedan blir jag oerhört frustrerad att de inte tar chansen att göra dubbelt upp. Till ett EM-lag som vunnit en bronsmedalj. De kunde tagit vilken spelare som helst och gjort precis samma ska för damerna. Vad är det som hindrar dem från detta? Vi pratar om två bilar istället för en bil.

Diamantbollenvinnaren Lotta Schelin fick frågan på presskonferensen.

– Jag hoppas att Sjögran också får en bil framöver. Hon har haft så bra prestationer under så många och likväl som Anders Svensson har hon gjort väldigt många landskamper.

Anders Svensson, uttagen i Erik Hamréns VM-playoff-trupp mot Portugal, sa på väg från galan att han tyckte Sjögran också skulle få en bil.

– Hon har gjort fler landskamper, hon kan ta min. Hon är också värd en bil efter sin karriär och hon håller fortfarande bra tycker jag, säger han till Aftonbladet.

Radiosporten/TT