fotboll – landslaget

Seb Larsson: Det har gått bättre och bättre

1:46 min

Fotbollslandslaget har inlett förberedelserna inför fredagens första av två playoff-matcher mot Portugal i Lissabon. En av spelarna som anlände till samlingen med en tung klubblagsseger försk i minnet och en stigande egen form är Sebastian Larsson.
– Det har gått bättre och bättre, säger han till Radiosporten om sitt spel.

Tisdagen innebar träning och intervjuer för Blågult. En av spelarna som mötte pressen var Sebastian Larsson som ansluter efter tunga segern mot Manchester City med klubblaget Sunderland i helgen.

– Det känns som vi har tagit några steg i rätt riktning, säger Sebastian Larsson om läget i Sunderland som efter en tung start på årets Premier League och ett tränarbyte hämtat sig rejält.

– Vi har vunnit tre av fyra matcher nu och det var längesedan vi kunde säga det.

Precis som klubblagets form så är Sebastian Larssons egna på uppåtgående.

– Den är stigande tycker jag. Det har gått bättre och bättre. Jag fick göra ett mål i veckan som gick och tycker att jag gjorde en bra match mot City.

Fredagens playoff-möte med Portugal är den första av två enormt viktiga landskamper. En plats i VM i Brasilien står på spel. Men uppgiften ser Sebastian Larsson enbart som inspirerande.

– Vilka matcher. Det är nu det gäller om vi ska ta den där biljetten till Brasilien eller inte. Med det motståndet, vi vet vad som krävs. Det är klart att Portugal är favoriter, det är de säkert i allas ögon. Med de spelarna de har är det väl inte så konstigt, men vi har gjort bra resultat mot bra motstånd.

Hur ska ni göra?

– Det återstår att se. Vi får se vad Erik (Hamrén) har för idéer men vi vet att vi måste göra två fläckfria matcher, säger ”Seb”.