Lyssnarna: Klantigt agerat av förbundet

Tisdagens stora snackis har varit den bil som fotbollförbundet gav Anders Svensson på fotbollsgalan. Bland radiosportens lyssnare går åsikterna isär om det var rätt eller fel att inte också ge Therese Sjögran en bil.

Frågan har diskuterats flitigt på radiosportens facebooksida.

Magnus Lord skrev om förbundets agerande: "Patetiskt tillbaks till 70-talet".

Carina Gunnarsson tycker också det är märkligt agerat. "Otroligt klantigt av förbundet! Är ingen av dom anno 2013???"

Patrick Münzker är av en annan åsikt: "Vad är det här för märklig diskussion? Vad har den med rättvisa och/eller jämställdhet att göra? Anders Svensson slår ett gammalt klassiskt landskampsrekord och förbundet väljer att hylla honom för detta. Finemang! På damsidan har det inte slagits något motsvarande rekord i år. Jag vet inte hur förbundet valde att hylla Therese Sjögran när hon slog det kvinnliga rekordet för nästan 3 år sen. Någon bil fick hon väl knappast, lika lite som Thomas Ravelli fick någon när han blev ny rekordhållare. Andra tider och andra sätt att hylla sina hjältar på, inget mer med det. Den kvinna som slår Sjögrans rekord (kommer dröja ett antal år) lär uppmärksammas stort, hur är det dock ingen som vet idag."

Mikael Hjelmqvist: "Om inte Anders Svensson kommer att spela mer i landslaget tycker jag det är ok men så vitt jag vet är han med i truppen mot Portugal vilket tyder på att han inte har spelat sin sista landskamp och då är det fel."

Maya Sigfridsson skrev: "Skänk båda bilarna till Filippinernas hjälpfonder!!!"

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se