Fotboll

Sjögran: Har kopplat bort det där

Debatten om Anders Svenssons bil var het under tisdagen. En av huvudfigurerna var Malmös Therese Sjögran - som hade en viktig Champions League-match att tänka på.

– Jag har nästan kunnat koppla bort det där. Det hade varit svårare om jag varit hemma. och jag har ju inte gjort något fel. Det känns mest konstigt och det är lite synd om Anders, säger Therese Sjögran efter tisdagskvällens träning.

Det som på tisdagen borde ha inneburit fullt fokus på returmötet i Champions League mot Wolfsburg blev i stället en mediejakt på Sjögran. Men allt prat runt bilar och fotboll har inte stört laget enligt tränaren Jonas Eidevall.

– Nej, vi är så professionella att vi inte ska tappa fokus. Alla i laget har sin åsikt, men det är ingenting som stör oss, säger han.

Malmö måste vinna med två mål mot Wolfsburg, eller med uddamålet om det blir 3-2, 4-3 och så vidare. Laget föll i Skåne med 1-2.

– Det är en jättesvår uppgift, men jag har en bra känsla. Inte ens om de gör 1-0 skulle det vara tungt, säger Sjögran.

Hon och laget kom till Tyskland på tisdagen efter att ha flugit från Arlanda. Hela laget var med på den nu så berömda galan i Globen.

– Det var väl ingen idealisk uppladdning, men vi kom tidigt i säng. När lamporna släcktes drog vi.

Men det var när lamporna släcktes som debatten kring Anders Svenssons bil drog i gång. I alla tidningar och på sociala medier har kritiken mot förbundet varit hård.

Fotbollförbundet tar till sig av kritiken kring varför bara Anders Svensson och inte även Therese Sjögran, damlandslagets rekordinnehavare av antal landskamper, hyllades på Fotbollsgalan.

– Det är klart att vi har tagit till oss av kritiken, men faktum är att vi hade bestämt oss redan innan. Däremot har vi nog missat lite i informationen, eftersom folk trodde att det här var en solitär som åkte upp och det händer aldrig igen, säger förbundets generalsekreterare Mikael Santoft till TV 4.

– Vi har faktiskt tänkt på det här mer noggrant är det kan verka. I samband med att det beslutades att Svensson skulle belönas så bestämde sig förbundsstyrelsen även för att göra något för Therese Sjögran. Så det kommer, ingen behöver vara orolig över det. Det kommer att bli samma överraskning som för Anders.

För Therese Sjögran är det en ointressant åsikt för tillfället. Hon vill bara slå ut Wolfsburg ur Champions League.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se