fotboll – herrlandslaget

Elmander: Jag springer runt Zlatan

1:54 min

Rejält med speltid i Norwich senaste matcherna och seger mot West Ham i helgen. Johan Elmander är nöjd med uppladdningen inför fredagens playoff-möte med Portugal i Lissabon.
– Det är alltid skönt att få 90-minutersmatcher säger Elmander till Radiosporten.

Precis som Sebastian Larsson har även Johan Elmander haft en bra Premier League-vecka bakom sig. Seger med sitt Norwich mot West Ham och rejält med speltid. Lägligt inför Sveriges playoff-möten med Portugal.

– Det känns helt okej faktiskt. Jag har fått spela en del nu det senaste och det är alltid skönt att få 90-minutersmatacher. Vi har haft det lite motigt i Norwich men så fick vi en otroligt viktig seger nu senast mot West Ham. Så det känns bra, säger Johan Elmander till Radiosporten.

Det är två matcher av enorm vikt som väntar. Men fokus ligger enbart på morgondagens match.

– Det är jättestort absolut. Men matcherna man spelat i EM och VM är också stora. Det är viktiga matcher men först och främst måste vi fokusera på den första matchen som kommer bli tuff. Förhopningsvis får vi med oss ett bra resultat.

Tittar man på historien så är siffrorna bra ur svensk synvinkel. Blågult har nämligen aldrig förlorat en kvalmatch borta mot Portugal. Johan Elmanders komentar till det är väntad: Det spelar ingen roll.

– Vi hoppas att det fortsätter på samma sätt. Men varje match är ny. Det spelar ingen roll vad man gjort mot samma motstånd tidigare. Jag försöker att fokusera på den här matchen som vilken annan som helst.

Johan Elmander kommer att bilda anfallspar med Zlatan Ibrahimovic. Men hur föredrar han att spela med Zlatan? Är det positionen framför eller vid sidan om sin anfallspartner som han gillar bäst?

– Jag tycker att vi har löst det ganska bra de senaste matcherna. Jag springer runt Zlatan Ibrahimovic kan man säg, säger Johan Elmander.