fotboll – champions league

"Det här har vi jobbat för hela året"

2:34 min

Årets sista träning är gjord och nu återstår bara en sista ansträngning för Tyresös damer – returmöte i Champions leagues åttondelsfinal, mot danska Fortuna Hjörring, på Tyresövallen.
– Väldigt inspirerande, säger Tyresötränaren Tony Gustavsson till Radiosporten.

– Det här har vi jobbat för hela året, eller egentligen ända sedan förra året när vi kvalificerade oss för Champions league. Så att få avsluta på hemmaplan inför våra supportrar känns väldigt inspirerande, säger Tyresös tränare Tony Gustavsson.

Tyresö vann den svåra bortamatchen med 2–1. Då hade en förkyld Marta avstått träningen innan, men bestämt sig för att ändå spela matchen. Sedan dess har hon vilat i tre dagar och kände sig piggare på den sista träningen.

– Och framför allt revanschsugen. Marta sa på träningen att hon tänkte göra mål, och då brukar hon vara bra, säger Gustavsson.

Den första matchen spelades på en blöt gräsplan i stark vind. Nu är det Tyresövallens konstgräs, och enligt Tyresös spanska landslagsspelare Vero Bouquete lär det bli en helt annan typ av match.

– Det spelar ingen roll om det regnar eftersom vi spelar på konstgräs, säger Vero Bouquete, förutsättningarna kommer att vara perfekta för oss.

Avsparken är klockan 19.15 på Tyresövallen.

Gustav Landmark
gustav.landmark@sverigesradio.se