Leksand-AIK 1-0

Leksand tog revansch efter två förluster

2:58 min

Leksand tog tre viktiga poäng när de slog AIK med 1-0. Efter två förluster mot AIK smakade nog den här segern riktigt bra för dalkarlarna.

Men det viktigaste var att deras seger kom mot "rätt lag" i SHL-hockeyn.

Både AIK och Leksand är tippade bottenlag. Därför betyder matcherna mellan dessa lag extra mycket.

Leksand tog på torsdagen snabbt ett grepp om spelet och radade upp målchanser. Därför kom hemmalagets ledningsmål som på beställning när backen Patrik Hersley sköt pucken strax under ribban.

De enda gångerna som AIK kom in i spelet under den första perioden var när de fick powerplay. Men till och med då uppträdde laget uddlöst.

Inledningen av den andra perioden såg ut som den första. Kraftig Leksandsdominans. Det var en kombination av hemmalagets uddlösa avslut och en bra AIK-målvakt i Daniel Larsson som gjorde att Leksand inte kunde punktera matchen i början av andra perioden.

Denna dåliga utdelning av övertaget gav också AIK motivation att komma tillbaka strax före andra pausvilan. Då fick de bättre ordning på spelet och skapade flera chanser.

Den spelbilden fortsatte även i tredje perioden. AIK var tillbaka och pressade Leksand, som dock kunde hålla undan och vinna matchen.

TT