fotboll – playoff till vm

"Ronaldo ska vara glad han inte har två gula kort"

1:16 min

Cristiano Ronaldo blev matchhjälte i det första av två playoff-möten med Sverige efter att han nickat in matchens enda mål i den 83:e minuten. Men kort innan målet såg superstjärnan vara på väg att tappa det helt.

Ett skott på Andreas Isaksson efter avblåsning och en lätt skallning mot Mikael Lustig. Klockan tickade mot 80 minuter och Portugals superstjärna Cristiano Ronaldo var märkbart störd av att han inte kunnat påverka matchen.

Radiosportens expertkommentator reagerade direkt:

– Nu skallar han lustig också. Jg lovar han skallar Lustig. Han ska ha gult kort.

Bara minuten efteråt jagade han en djupledsboll och stämplade en utrusande Isaksson hårt. Kanske var det inte lika avsiktligt som ojustheterna i den första situationen men det var tillräckligt för att ge honom en varning.

Positivt sett ur Svensk synvinkel. Och hade det velat sig illa för Portugal hade Ronaldo varnats i båda situationerna och visats ut.

– Han ska vara jätteglad att han inte har två gula kort, sade Radiosportens kommentator Christian Olsson.

Men kort där efter var Ronaldos irritation utbytt mot glädje. Miguel Veloso slog ett vackert inlägg från vänsterkanten som Ronaldo mitt i straffområdet kunde nicka in.

Sverige var aldrig nära en kvittering efteråt och Portugal reser till returmötet i Solna på tisdag efter en 1-0-seger i den första matchen. Något de alltså kan tacka Ronaldo för.