Attacken mot media: Ni ger fel bild

6:17 min

Efter matchen mot Modo gick Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson till hård attack mot media.
– Jag vill skydda den här klubben, som jag älskar. Ni ger helt fel bild av Skellefteå, säger han med tårar i ögonen.

Skellefteå slog Modo med 3-0 och ångar på i toppen av SHL-tabellen.

Men allt är inte guld och gröna skogar.

Efter matchen gick Bert Robertsson till hård attack mot media.

– Bilden som projiceras av den här klubben är helt fel. Det är så många som jobbar så hårt för den här föreningen att det är orättvist att den här bilden ges, säger Robertsson på presskonferensen.

– Vi far inte med osanning i den här föreningen. Jag älskar Skellefteå och vill skydda den här klubben.

Anledningen till utbrottet ska vara artiklar i media, som handlade om uppbrottet mellan SAIK:s förre tränare Anders Forsberg - numera i just Modo - och Skellefteå. Forsberg ska ha fått sparken för att han försökte värva med sig spelare till Modo, men säger själv att de anklagelserna är befängda. Istället har han en annan teori.

– Att jag fick för mycket plats i medierna. Jag tror att det blev någon form av avundsjuka. Det är den enda jag kan komma på, säger han till Expressen.

Men den förklaringen köper alltså inte Robertsson.

– Jag vill skydda den här klubben och spelarna. Jag tänker inte nämna namnet på en enda spelare, just eftersom jag skyddar dem. De som jobbar i den här gruppen är de vi lägger energi på. Egentligen är jag inte sur på Anders.

– Alla som håller på Skellefteå och jobbar i gruvan ska inte behöva bli kallade lögnare, det är vi fan inte, säger han med tårar i ögonen.

Bert Robertsson ville sedan först inte svara på Radiosportens frågor, men kom tillbaka till mikrofonen efter att han hämtat sig.

– Om du jobbar inom media borde du veta vad det här handlar om, säger han.

Anders Forsberg ville inte kommentera Robertssons attack under presskonferensen.