"Vi vet om att vi kan göra mål här"

2:09 min

På söndagen tränade svenska landslaget i fotboll återigen på nationalarenan i Solna inför eldprovet mot Portugal på tisdag.

Portigal vann ju det första mötet med 1-0 i Lissabon och om VM i Brasilien ska bli verklighet för svensk del så behövs det göras mål, något som landslaget vet hur man gör på nationalarenan.

– Vi vet att vi har mött bra motstånd här och gjort mål, vi gjorde fyra mål mot England till exempel så vi vet att vi kan göra mål här, säger Anders Svensson till Radiosporten.

Bara första kvarten av träningen idag var öppen för media och det var inte mycket som skvallrade om förbundskapten Erik Hamréns tankar och strategier inför returen. Noterbart ändå var att Andreas Isaksson och alla andra spelare tränade som vanligt, däribland Rasmus Elm som tror att matchen på tisdag kommer att bli ganska lik den som spelades i Lissabon.

– Vi måste vinna och göra mål och det ska vi försöka göra utan att vara dumdristiga och öppna oss bakåt men jag tror fortfarande inte att det kommer vara så stor skillnad i matchbilden jämfört med i fredags, säger Rasmus Elm.

Joel Snickars
joel.snickars@sverigesradio.se