Arkivbild: Sjufaldige F1-världsmästaren Michael Schumacher. Foto: Ben Curtis/TT.

Schumachers läge stabilt

1:03 min

Den sjufaldige F1-mästaren Michael Schumacher har legat i koma sedan han var med om en allvarlig skidolycka i alperna för en dryg vecka sedan.

Läget är, enligt ett officiellt uttalande från sjukhuset i Grenoble, stabilt. Men det kan snabbt förändras och han hålls fortfarande nedsövd. Enligt tyska medier svävar Schumacher inte längre i livsfara men det är för tidigt att säga något om framtiden och vilka men han eventuellt drabbats av.

På onsdagen ska åklagaren, som studerat den film Schumacher tagit med sin hjälmkamera under olycksfärden, komma med ett utlåtande om vad som syns på filmen. Det kan bli en rättsprocess om det backavsnitt där han åkte var för dåligt utmärkt.

Schumachers familj har också vädjat till medierna om att lämna dem i fred och bara lita till de officiella uttalanden som familjen och sjukhuset gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista