Skellefteå-Färjestad 4-0

Skellefteå körde över Färjestad

0:50 min

En bländande matchinledning räckte för att Skellefteå skulle besegra Färjestad med 4-0 i SHL-hockeyn.

Radiosportens reporter Peter Sundkvist tar ut matchens lirare:

Skellefteå: Markus Svensson

Färjestad: Danny Taylor

Västerbottningarna leder SHL i överlägsen stil och har levererat toppmatcher på löpande band, men så bra som i den här första perioden har de regerande mästarna nog aldrig varit. Att kaptenen och OS-spelaren Jimmie Ericsson saknades märktes inte ett dugg.

Laget visade mäktig auktoritet och självförtroende. Skridskoåkningen blixtrade och varenda passning satt stenhårt på lagkompisens klubba. Färjestad var totalt utspelat och 3-0 efter den första perioden var i underkant.

– Man mår bra efter en sån här seger. Alltid lite ovisst efter ett uppehåll hur laget kommer agera. Men alla var påkopplade och vi hade hög fart i spelet, då är vi som bäst, säger Skellefteås Bert Robertsson.

Skellefteås första numerära överläge innebar ett bombardemang mot Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestads mål men ingen utdelning. 1-0 kom i stället när Färjestad drabbades av sin andra utvisning. Då kunde Joakim Lindström slå in en retur och göra sitt 17:e mål för säsongen. 2-0 gjordes några minuter senare av JVM-spelaren Oskar Sundqvist som prickade krysset med samma precision som i semifinalen mot Ryssland. Oscar Möllers 3-0 i powerplay efter 17.40 satte punkt för Skellefteås imponerande period.

Resten av matchen blev en gäspig transportsträcka som ledde fram till att Skellefteås målvakt Markus Svensson kunde noteras för säsongens femte nolla. Det är två fler än någon annan målvakt i SHL.

– Vi kom inte upp i vår normala nivå. Jag vet inte varför det blev så, vi var inte med från start, säger Färjestads tränare Radek Hamr.