Foto: Scanpix.

Ericsson: "OS är det största man kan vara med om"

3:00 min

Jimmie Ericsson blev enda SHL-spelaren att komma med i Pär Mårts OS-trupp.

– Jag blev väldigt glad när jag fick beskedet. Det är enormt stor grej att få vara med på OS, säger Ericsson till Radiosporten.

Ericsson säger att han gått runt och hoppats på en plats hela säsongen.

– Jag har trott på det, men jag vet att det är väldigt tuff konkurrens. Förklaringen jag fått från Mårts är att jag kan spela på de mesta positionerna och är bra på skirdkorna.

Beskedet fick han för några dagar sedan, därefter har han fått hålla tyst.

– I dag på förmiddagen på träningen då alla har frågat har det varit svårt att hålla det hemligt. Nu har lagkamraterna har gratulerat mig.

Han rankar dock SM-guldet med Skellefteå från i våras större.

– OS är det största man kan vara med om. Men sen är det skillnad på att vara med och på att vinna något, så jag kan inte placera det högst upp.

Så här motiverar Pär Mårts för Radiosporten sitt val av Ericsson:

– Han har under alla åren visat att han är internationell i sitt stuk, han har bra skridskoåkning och är användbar i det mesta, både framåt och bakåt. Det kommer vi ha användning för.

Mårts medger att det är svårt att jämföra SHL-spelare med NHL-spelarna.

– Men jag har en bild av Jimmie att han gjort så mycket bra i Sverige och landslaget under de här åren, det räcker för mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista