Foto: Scanpix/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Schumachers läge fortfarande allvarligt

Före detta Formel 1-stjärnans tillstånd är fortfarande allvarligt efter skidolyckan.

– Situationen är inte samma som igår. Den är bättre men för varje timme som går kan det bli bättre men också sämre, säger åklagaren Bruce Quincy på en presskonferens på onsdagsförmiddagen.

Den 29 december hamnade Schumacher off-pist då han åkte slalom i skidorten Meribel. Han föll tre till sex meter och slog huvudet i en sten.

Det var varken fel på skidorna eller på skyltningen i skidbacken, visar polisutredningen enligt AFP och Reuters. Michael Schumachers fall i skidbacken den 29 december ser ut att vara en ren olyckshändelse.

Bilder från den förre formel 1-stjärnans hjälmkamera visar på en väldigt duktig skidåkare som inte såg ut att ha bromsat in nämnvärt när han begav sig utanför det pistade området, skriver bbc.com.

Schumacher befann sig cirka åtta meter "off pist" när han körde på en sten och föll och slog i huvudet. 45-åringen fick svåra huvudskador och hålls fortfarande nedsövd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista