Foto: TT

Sverige träningskampar mot Frankrike

Pia Sundhage ställer nu även in landslagslägret på Bosön i februari. Istället möter man Frankrike i en träningsmatch.

På måndagen tog fotbollslandslagets förbundskaptener Pia Sundhage och Lilie Persson beslutet att ställa in nästa veckas landslagsläger i Växjö sedan de damallsvenska lagen vägrat att släppa sina spelare.

Lägret var nämligen planerat under Fifas internationella speldatum 11-16 januari - men utan landskamp. Enligt Fifas regler är klubbarna inte skyldiga att släppa spelare när det inte spelas landskamp.

På onsdagen kom beskedet att även träningslägret på Bosön i februari ställs in. I stället åker landslaget till Frankrike för en landskamp i Amiens mot värdlandet den 8 februari.

"Mot bakgrund av allt det som hänt planerar vi om och åker till Frankrike och möter ett av Europas bästa lag och det känns fantastiskt kul och inspirerande", säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson i ett pressmeddelande från Svenska fotbollförbundet.

TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista