Foto: Anders Byström

Skidskytteledarnas hus brann ner till grunden

2:41 min

Det blev en dramatisk morgon för skidskyttelandslaget då ledarnas hus brann ner till grunden i tyska Ruhpolding.

 – Vi förlorade några saker, men fick med oss det viktigaste, säger förbundskaptenen Johan Hagström till Radiosporten.

Det blev en dramatisk morgon för de svenska skidskytteledarna som bådde i huset, förbundskaptenerna Marko Laaksonen och Johan Hagström, landslagskoordinatorn Anders Byström samt de fem från vallateamet.

– Vi satt och åt frukost när husets ägare kom och sa att vi måste utrymma för att det brinner. Vi trodde då att det var en liten brand, men när vi kom ut såg vi att hela huset stod i lågor, berättar Hagström.

– Då fick vi springa in och hämta våra väskor och slänga ned det vi hann med, vi fick med det mesta, det viktigaste för dagens tävling, men förlorade lite.

Men var det inte läskigt att springa in i huset igen som brann?
– Nej, men när vi väl kom upp til lägenheten kände vi att det luktade mycket rök, då blev det lite mer bråttom att springa ut.

Landslagsåkarna bor i centrala Ruhpolding och drabbades inte av händelsen.

– Jag vaknade av att det kändes som att hela Ruhpoldings brandbilar drog iväg, så jag förstod att något var på gång. Men sen fick vi höra att det var våra ledares hus som brunnit ner, säger Carl Johan Bergman till P4 Värmland.

– Det påverkar absolut ingenting, det viktiga är att alla kom i säkerhet och att ingen kom till skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista