Sverige fyra i skidskyttestafett

1:33 min

Svenska herrarna visade fin OS-form genom att bli fyra i dagens stafett i Ruhpolding. En svensk pallplats försvann i och med Fredrik Lindströms straffrunda på tredje sträckan.

Det var mycket som var glädjande med den svenska insatsen. Tobias Arwidson åkte bra på den första sträckan. Han behövde använda fyra extraskott, men hade bra fart i spåren och växlade som åtta, 29 sekunder bakom täten.

Arwidson som ses som det svaga kortet i det svenska laget ser i och med dagens insats till att det nog blir han som får köra stafetten även i Sotji.

Björn Ferry tog över på andra sträckan. Han har i veckan pratat om att han vill känna sig som "Hulken" i spåren, och efter felfritt skytte och bra åkning i spåren förde han upp Sverige till en fjärde plats, 16 sekunder från täten.

På den tredje sträckan öppnade Fredrik Lindström bra. Men i stående skyttet missade han fyra skott och tvingades därmed till en extrarunda. Sverige behöll fjärdeplatsen, men avståndet till tättrion växte till 30 sekunder.

– Jag slarvade med avfyrningen, sen är det svårt med extraskotten när man har tre bom, jag fixade det inte i dag, säger Lindström till TV4.

Carl Johan Bergman gjorde ett tappert försök på sista sträckan. Han sköt bra och åkte snabbt i spåren. I mål var han 25 sekunder efter.

– Jag gjorde så bra jag kunde med stabil åkning. Gick hårt från början, hägrade att komma i kapp dem där framme, men det gick inte, säger Bergman.

Skidskytteherrarnas främsta stafettplacering den här säsongen är en andraplats från Hochfilzen innan jul.

Segern i dagens stafett gick till Österrike där Landertinger spurtslog tyske Schempp. Det var Östrerrikes första stafettseger sedan 2009. Ryssland knep tredjeplatsen. Norge fick tre straffrundor redan på första sträckan och kom långt efter.