Foto: TT, Collage: Radiosporten

Henriksson om Hareide: ”Bra, men ospännande val”

3:09 min

Att Åge Hareide tar över som ny huvudtränare i Malmö FF beskriver Radiosportens expert Richard Henriksson som ett "ospännande, men bra val".

– Det kommer inte ske någon revolution med Hareide, säger Henriksson.

Det har under en längre tid spekulerats i att det skulle bli Åge Hareide och Richard Henriksson tror att Malmö till slut inte hade några andra alternativ.

– Malmö gjorde det svårt för sig själva då de satte upp ett datum när allt skulle vara klart med ny tränare. Pressen var därför stor på klubben när de drog igång försäsongen utan tränare. Haredie tror jag var enda valet sista veckan, säger Henriksson.

Henriksson tror att Hareide är ett klokt val för Malmö FF.

– Han kommer fortsätta lagbygget som Norling drog igång. Han är meriterad och har erfarenhet av många olika sorters lag. Det är en duktig tränare som är van att jobba med bra spelare och utveckla dem. Han har även vana av internationell fotboll och det passar Malmö som siktar på Champions League-spel

Att Daniel Andersson ersätter Per Ågren som sportchef tycker Henriksson var väntat.

– Det har funnits missnöje med Ågren som hade problem med samarbetet med Rikard Norling. Det är ingen skräll att han avgår. Daniel Andersson är en ikon inom klubben och har gjort ett otroligt jobb även på ledarsidan. Han är den som blir chef och jag är övertygad om att Hareides tjänst har getts eutfter premisserna att det är Daniel Andersson som har ansvaret. Därför tror jag inte vi får se några nya konflikter i Malmö, säger Henriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista