Foto: TT

Hammarby siktar på publikrekord i kvällens bandytoppmöte

I kväll kan det bli publikrekord i bandyns elitserie då topplagen Hammarby och Sandviken möts på Tele2 arena. Radiosporten sänder matchen direkt i Sportextra i kväll med start klockan 19.15.

Hammarbys förra försök att spela match på Tele2 sprack då isen inte höll. Men i kväll blir toppmatchen mot Sandviken av på den nybyggda fotbollsarenan i Stockholm.

– Det finns is. Vi har redan haft allmänhetens åkning och Hammarby har tränat här, säger Daniel Stålby, kommunikationschef på Globe Arenas, till TT.

Hammarby räknar med storpublik. AIK:s rekordnotering för en grundseriematch i bandy är 14.987 åskådare (från 1955), Hammarby hoppas på en siffra över 15.000.

– Klart det är ett högt mål, men vi har fått bra draghjälp från samtliga sektioner och vi har gjort ett upplägg med arenaägarna som har fungerat  för oss, säger Hjalmar Brage, tillförordnad klubbchef.

Ett antal bussar med fans från Sandviken är också på väg till Stockholm för matchen. Och förutom en publikefest mellan ettan och tvåan i tabellen kan det också bli en rejäl målfest.

Sandviken öser in mål. Laget har gjort 139. 58 av dem har Christoffer Edlund gjort.
– Det är mer intressant att prata om lagets mål än om mina. Hela laget har 
spelat på en hög nivå, och då blir det många mål, säger 26-åringen till Dagens Nyheter.

I Hammarby är Patrik Nilsson främsta anfallsvapnet med 32 mål den här säsongen.

– Tele2 är en cool arena. Jag hoppas det blir tryck på läktarna. Publikstödet är
viktigt, säger Patrik Nilsson.

Radiosporten sänder matchen i kvällens Sportextra från klockan 19.15. Reporter Magnus Wahlman och expert Göran Rosendahl är på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista