Foto: TT

Spett elva i Deer Valley

Per Spett lyckades bäst av de svenska puckelpiståkarna i världscuptävlingen i Deer Valley, USA. Han kom på elfte plats. Det blev en helkanadensisk prispall med Mikael Kingsbury, Alex Bilodeau och Marc-Antoine Gagnon.

"Det gäller att få allt att hänga ihop när det väl gäller. Nu börjar det mesta komma på plats bland åkarna och i dag lyckades Per riktigt bra", säger förbundskapten Tomas Carlqvist i ett pressmeddelande.

I damklassen blev det amerikanskt i topp genom Hannah Kearney. De kanadensiska systrarna Chloé och Justine Dufour-Lapointe tog de övriga pallplatserna.

På lördag kväll, svensk tid, är det ytterligare en puckelpisttävling i Deer Valley. Per Spett är ännu inte uttagen till OS och kan behöva förbättre sitt resultat då.

SOK:s riktlinjer för atleterna som vill ha en biljett till OS i Sotji i februari är att topp åtta-placeringar skall inkasseras i tävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista