Hector och Fjällström, Foto: TT

Sverige jagar ytterligare OS-plats i superkombination

0:33 min

I dag kan Sverige åka till sig ytterligare en OS-plats. Detta då en bra prestation i dagens superkombinationstävling kan öka Sveriges platser från elva till tolv.

Damernas superkombination körs i österrikiska Altenmarkt. Kajsa Kling har redan ordnat en kombiplats på OS och kan få sällskap av Sara Hector eller Magdalena Fjällström. Fjällström som fyller 19 år på söndag är den som ligger närmast en plats på den lista som fördelar OS-platserna bland världens nationer.

I teknikgrernara slalom och storslalom kan Sverige inte få flera platser. Den 20:e januari är sista dagen att ordna rankingpoäng. Just nu har Sverige elva platser på alpina sidan.

Kajsa Kling körde in på 14:e plats, Sara Hector 29:e och Magdalena Fjällström på 37:e i första delen av superkombinationen. Nicole Hosp, Österrike, var snabbast. Slalomdelen börjar 12.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista