Foto: Andreas Matz

Träffa handbollsjätten Magnus Jernemyr

12 min

I veckans Juniorsporten har juniorreporter Axel Pihl satt sig ned med handbollslandslagets försvarsjätte Magnus Jernemyr som berättar om sin långa karriär.

– Jag hade inte aning om vad handboll var för nånting men jag var stor redan som sjuåring , berättar Jernemyr om hur det hela började i Orsa för längesedan. Sedan dess har Jernemyr varit proffs i bl:a Spanien och har är sedan länge en av Sveriges bästa försvarsspelare.

Och det är bara försvarsspel som gäller för Magnus Jernemyr, han är aldrig med i anfallspelet och gör väldigt sällan några mål. Det finns andra som är bättre på det och jag är bättre än dem på försvarsspel berättar Magnus Jernemyr i

Juniorsporten som också har pratat med Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander om handbolls-EM som börjar i Danmark i morgon. Wislander tror att Sverige kommer att få det svårt i den tuffa turneringen, och han ger också ett tips på vilket lag som kommer att ta hem guldet.

TÄVLING: Hur många VM-guld i handboll har Sverige vunnit ?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista