F1-rykten tillbakavisas

1:50 min

Nu kommer det ytterligare nya uppgifter om att racingföraren Marcus Ericsson från Kumla ska vara klar för Formel 1. Den här gången är det Eurosport som skriver att Marcus Eriksson ska presenteras som förare för Caterham stallet inom några dagar.

Men Ericssons rådgivare Eje Elgh säger till P4 Örebro att de inte fått några besked eller ens indikationer att det skulle vara så.

Elgh säger att han har fokus på flera andra projekt för att Marcus Erisson ska kunna köra nästa säsong, närmast till hands ligger Woldseries Renalut.

Radiosportens F1 expert Fredrik Af Petersen säger så här om ryktet:

– Jag vet inte hur nära det kan vara men jag har varit i kontakt med Eje Elgh, Marcus Ericssons manager och han säger att det här ryktet som florerar stämmer absolut inte. Läget har inte förändrats på något sätt jämfört med för cirka en månad sen, så det är väl tyvärr som det svenska ordspråket säger "av en fjäder blev det en höna, säger Fredrik Af Petersen

– Det är ett stort steg att komma från Gp2-bil och sätta sig i en F1-bil. Om det blir någonting med Marcus måste det bli inom de närmsta tre veckorna, säger Fredrik af Petersen som inte vågar tippa på att det blir någon övergång till F1 för Marcus Ericsson