Foto: TT Collage: SR

VC-sprint – med hyperintressanta frågetecken

Tre intressanta besked i morgon i sprinten
2:21 min

Ida Ingemarsdotter, Marcus Hellner och Emil Jönsson är tre stora skidprofiler som gör enormt intressanta comebacklopp idag, tycker Radiosportens utsände i Tjeckien.

Samtidigt som Johan Olsson är skadad och just nu borta från allt tävlande är däremot den medaljmeriterade trion Ingemarsdotter, Hellner och Jönsson tillbaka när det i Nove Mesto ska tävlas i individuell sprint, i fri stil.

Ida Ingemarsdotter tog ju tre silver i senaste VM, bland annat i individuella sprinten. I samband med sprinttävlingen i Asiago i Italien före jul skadade hon ryggen och har varit borta från allt tävlande sen dess.

Det som hände var att hon hamnade illa med stavisättningen i Asiagos lösa snö och fick en förslitning i en muskel i ländryggen.

Hon fick ställa in den högintensiva träningen och istället kört mer basal mängdträning på ett eget alpläger norr om Val di Fiemme. Den senaste veckan har hon dock kommit igång också med mer tempofyllda pass.

Också Marcus Hellner skippade ju Tour de Ski, tävlade hemma i stället men det har sett, minst sagt, kryckigt ut. Emil Jönsson har också haft en lättare ryggskada – som tillägg till hans miserabla höst med den sega virusinfektionen.

Totalt kommer 13 svenskar till start – bland andra också Tour de Ski-kometen Hanna Erikson, som ju vann just en fristilssprint där i touren.

Sveriges åkare till start i näst sista sprinten före OS:


Damer:
Hanna Erikson, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Britta Johansson-Norgren, Stina Nilsson och Jennie Öberg.
Herrar:
Martin Bergström, Johan Edin, Marcus Hellner, Emil Jönsson, Anton Lindblad, Simon Persson och Teodor Peterson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".