Foto: TT
Färjestad-Leksand 5-1

Äntligen FBK-seger mot Leksand

2:36 min

Efter tre raka förluster besegrade Färjestad till sist Leksand.

Radiosportens Mats Fagerström valde lagens lirare:
Färjestad: Milan Gulas
Leksand: Mikael Johansson

Men säsongens märkligaste mål blåste målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel på nollan i lördagens 5-1-seger i SHL-ishockeyn.

I första perioden var det Leksand som skapade de hetaste chanserna, men Fredrik Pettersson-Wentzel storspelade i Färjestads mål och motade samtliga.

I stället satte Färjestads Shawn Belle 1-0 då han på blålinjen snappade upp en misslyckad Leksandspassning och hittade en lucka mellan benen på Leksandsmålvakten Joel Gistedt. Färjestad utökade ledningen till 2-0 i mitten av andra perioden när tjecken Milan Gulas hittade en helt fri Magnus Nygren som direktsköt pucken i mål. I början av tredje perioden satte samme Nygren 3-0 då han fick ett öppet läge och dundrade in pucken.

Pettersson-Wentzel såg ut att gå mot säsongens fjärde nolla men blåstes på den på ett märkligt sätt. Vid en tekning i Leksands zon släppte linjedomaren pucken innan Färjestads spelare hade tagit sig dit. Gabriel Karlsson tog pucken och sköt - och i andra änden av isen stod Pettersson-Wenztel och drack vatten när skottet från 50 meter gick i mål!

Martin Røymark satte sedan 4-1 i tom bur och punkterade matchen innan Patrik Lundh fastställde slutresultatet till 5-1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista