Jönsson och Hellner bildar sprintlag

Den knäskadade och den formsvage... Emil Jönsson och Marcus Hellner bildar lag för Sverige i söndagens teamsprint. Ytterligare tre svenska lag deltar.

Jönsson/Hellner och Teodor Pettersson/Simon Persson är anmälda för Sverige i Nove Mestos teamsprint på söndagsförmiddagen.

På damsidan kör Ida Ingemarsdotter/Stina Nilsson i det ena laget och Britta Johansson-Norgren/Hanna Erikson i det andra.

Emil Jönsson fick på fredagens träning i Nove Mesto en skadekänning i höger knä. Han värmde upp inför lördagens individuella fristilssprint men kände av skadan och manades av lagledningen att lämna återbud.

Nu är meningen att han ska försöka igen.

Ihop med Jönsson kör Marcus Hellner, som slutade 48:a i lördagens kval, och missade finalen dit de 30 främsta avancerade.

Hellner har efter en förkylning i december tränat hårt i Vålådalen och är just nu uppenbart formsvag. Men planen är självklart en toppning till OS.

Teodor Peterson och Ida Ingemarsdotter gick bägge till final i lördagens tävling. Men väl där slutade bägge på sjätte och sista plats.

Damernas teamsprintfinal under söndagen startar kl 11.40, herrarnas 12.15. Båda direktsänds i P4.