Foto: TT

Hellner överväger skippa OS-sprinten

Marcus Hellner: "Det är inte alls enligt plan"
1:49 min

– Det skulle inte vara kul att gå och känna så här i OS, säger Marcus Hellner, när han nu talar ut om sitt läge med fyra veckor till OS.

Det var när Hellner på sin sista sträcka (lagets näst sista) tappade all kontakt med de nio åkarna framför som Sveriges jumboplats i Nove Mestos teamsprint i praktiken blev klar.

-Det var ändå en hyfsad dag och jag åkte helt ok på de flesta sträckor – men på sista orkade jag inte hänga med de andra, säger Hellner till Radiosporten på plats i målområdet.

Hur är ditt läge egentligen just nu?

– Jag har tränat hårt när de andra var ute på Tour de Ski, men jag brukar kunna prestera bättre än så här. Det är inte alls enligt plan att göra halvdåliga resultat, säger Hellner.

När han till exempel, som ende svensk i herrklassen, på lördagen slogs ut i den individuella sprintens kval saknade han all explosivitet.

Och nu överväger han att inte komma till start i OS-sprinten i Sotji.

– Just nu är jag fundersam på sprint. Men vem vet, kanske blir det bättre och bättre. Ingenting är bestämt i alla fall.

I detta smått oroliga läge har i alla fall Hellner själv receptet klart för sig just nu.

– Jag tror på mycket tävlande för att komma i form. Måste komma in i den rytmen, och lära sig att ta ut sig.

Vad i OS tänker du inte alls tumma på?

– Stafetten väger tungt för mig. Och alla distanslopp kör jag. Det är absolut planen. Det är bara sprinten jag funderar på. Och i teamsprint blir det säkert Emil och Teodor som kör, säger Hellner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".