Foto: TT

Anna Laurell tillbaka som vinnare

3:09 min

Efter fiaskot i OS - nu är Anna Laurell tillbaka i ringen. Och det som vinnare. På en gala i Borås slog hon supertalangen Love Holgersson.
– Jag känner bara glädje, säger Laurell till P4 Sjuhärad.

Anna Laurell åkte ur redan i kvartsfinalen i OS i London och lade handskarna på hyllan efter spelen.

Men eftersom OS-åldersgränsen har höjts till 40 år har 34-åriga Laurell börjat skissa på en comeback.

På söndagen boxades hon sin första match på flera månader. Och det blev succé direkt. Laurell vann mot supertalangen Love Holgersson på poäng, vid galan Golden Girl i Borås.

– Jag var lite rostig i början. Men det är kul att vara tillbaka i ringen. Det var en väldigt kul match, Love är teknisk och är ju juniorvärldsmästare. Det var en taktisk match, säger Laurell till P4 Sjuhärad.

Laurell hade egentligen lagt ner träningen - men ett telefonsamtal fick henne på andra tankar. Ett telefonsamtal från TV-programmet Mästarnas Mästare, där Laurell kommer att medverka.

– Innan inspelningarna tänkte jag "hur ska jag komma i form?" Så jag gick ner till lokalen och började träna igen, innan hade jag mest varit tränare på slutet, och då väcktes känslor.

OS i Rio är alltså det långsiktiga målet för Laurell, men under 2014 kommer annat att komma i första rummet för henne.

– Det här året kommer mina universitetsstudier i fokus. Det blir mycket plugg. Men jag kommer försöka hålla igång träningen. Jag har drömmar och har gjort upp en träningsplan och så. Man måste vara realistisk, men OS är självklart något jag drömmer om, säger Anna Laurell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista