Lyssnarnas reaktioner på att Henrik Stenson vann Jerringpriset 2013. Foto och collage: SR.

Svenska folkets golfkrig efter Stensons seger i Jerringpriset

Radiosportens lyssnare är, för att uttrycka det milt, delade i två läger efter att golfaren Henrik Stenson vunnit Jerringpriset 2013.

Här är ett urval av lyssnarnas reaktioner som kom under måndagskvällen och tisdagsmorgonen:

Tur det inte var en häst i alla fall... Men en krocketspelare vs. en längdlöpare, inte ens i samma division...
Jerringpriset var nära botten när hästen (RGB) vann, men nu helt otroligt. Ni måste sålla bland kandidaterna.

/Rolf Spett

Helt rätt vinnare. Om man har någon som helst hum om vad en riktigt skicklig golfspelare får jobba för att nå Stensons kvalitet  så fattar man. Rätt man vann Jerringpriset! Herregud, det finns andra sporter än skidor!

/Birgit J

Det jag var rädd för var att den svenska avundsjukan på framgång och pengar skulle sätta stopp för Henrik, men tack för att svenska folket stod upp och röstade fram den bästa.

Många "Anti Stenson" kommentarer drar upp att han inte vunnit något stort. Har han inte? Att vinna FedEx är större än en major, det är ett bevis på hur bra man är över en säsong. Han vann FedEx Cup Tour Championship, och Race to Dubai avslutningen, och båda sammandragen. Är inte det stort?

Gång med två pinnar och två skidor är en sport, då är väl gång med en pinne också en sport.

/Pjotr

Grattis Stenson. Men tydligen är du utflyttad och betalar inte skatt i Sverige. Så inte heller Lotta Neumann. Pinsamt att se idrottsministern side by side. Hon, Adelsohn, borde ändra skattelagstiftningen så att även stjärnorna skattar som oss andra i Sverige. Annars kan hon hålla sig borta från dessa tv-galor. Jag tror Sven Jerring roterar i sin grav av ilska.

/Micke

Jerringpriset har mer blivit en kamp mellan olika förbund. Man aktivt uppmanar alla medlemmar att rösta för att själv få mer pr.

/Ola Forsberg

Det är den så kallade "Vinterstudion" som totalt tröttat ut svenska folket med att visa en sport där utförarna är så fåtaliga.
Det känns bra att svenska folket och inte någon jury får utse Jerringpriset, det känns ju ärligt och rättvist.

/Håkan B

Johan Olsson fick min röst och är vinnaren i mina ögon!

/Johanna Ohlsson

Rätt man vann! Grattis Stenson!

/Anders Danielsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista