Arkivbild: John Guidetti. Foto: Fredrik Sandberg/TT. Infälld i bild: Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson. Foto: SR.

Klart: Guidetti lånas ut av Manchester City

2:16 min

Den svenske anfallaren John Guidetti kommer att lämna Premier League-klubben Manchester City för en ligakonkurrent, det bekräftar City på sitt officiella twitterkonto.

Ny klubbadress för Guidetti blir ligatolvan Stoke.

– Ja, John (Guidetti) kommer lämna på lån. Jag vet inte om han har kommit överens med Stoke, men han kommer att lånas ut, säger Manchester Citys manager Manuel Pellegrini enligt klubbens officiella twitterkonto.

Så här säger Guidetti till Stokes hemsida:

– Det är fantastiskt att vara här, och jag är så tacksam mot Stoke som ger   
mig chansen att visa alla att jag har kapaciteten att spela på den här nivån.         
                                        
21-årige Guidetti har inte spelat en tävlingsmatch på nästan två år på grund av olika skador och sjukdomar.   
                                        
– Det har varit en frustrerande och svår tid för mig, men nu är jag på väg
tillbaka, säger Guidetti.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson anser att flytten till Stoke är ett bra drag av Guidetti som inte har spelat en klubblagsmatch på nästan två år på grund av skadeproblem.

– Så här på förhand ser det ut att vara en smart flytt av John Guidetti. Mark Hughes, tränare i Stoke, som ju var tränare i Manchester City tidigare. Mark Hughes är säkert en av de bidragande faktorerna till att det blev just Stoke, säger Henriksson och tillägger:

– Det är en bra klubb för Guidetti att försöka få igång sin fotbollskarriär i.

Hur långt borta ifrån ett svenskt A-landslag är Guidetti?

– Inte så långt borta. Det hänger på att han ska få speltid och såklart göra det bra, men tittar man på den svenska anfallsbesättningen så finns Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander och sedan nästan ingenting.

– Det är egentligen ingen konkurrens på forwardssidan bakom de där två helt givna, så om Guidetti bara får göra matcher för Stoke City kommer han vara högaktuell i de träningsmatcher som väntar under våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista