20140114 Henrik Stensons före detta golftränare Anders Jansson. Foto: Andreas Matz/Sveriges Radio.

Stensons tränare: Hans omtalade humör sågs inte med blida ögon

Henrik Stensons förre golftränare: "Klubban flög 30 meter följt av svordomar"
3:34 min

Det firades med tårta på tisdagen på Henrik Stenssons klubb Barsebäck. Jerringpriset är förstås en fjäder i golfkepsen även för Barsebäcks GK, dit Stenson kom i dom tidiga tonåren för att spela golf.

Hans tränare då, Anders Jansson - numer på Landskrona GK - minns Stensons första träning.

– En liten kille som inte slog lika långt som idag men han var otroligt träningsvillig, stod alltid längst på rangen berättar Anders Jansson för Radiosporten.

Den tidigare eleven Henrik Stenson har fortfarande mycket kontakt med sin gamle tränare. När Radiosporten hälsar på ute på Landskrona Golfklubb har Anders Jansson precis kommit hem från Dubai där han under en tid tränat och umgåtts med sin gode vän.

Redan tidigt förstod Anders Jansson att Stenson var en stor talang, men han beövde lära sig att slå längre. Det blev fysträning men sen växte han och blev större och då började han slå längre.

Henrik Stenssons omtalade humör fick Anders Jansson också känna av.

– Klubban kunde flyga 30-35 meter följt av en massa svordomar och då gällde att flytta sig skrattar Jansson som menar att det är Stensons enorma tävlingsinstinkt som kunde yttra sig så i unga år.

– Det sågs inte alltid med så blida ögon så vi fick jobba med det också, inte bara golfen, säger Anders Jansson som är mäkta stolt över att hans tidigare elev Henrik Stenson numer också kan titulera sig Jerringprisvinnare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".