Borås reste sig – förlängde segersviten

4:11 min

Borås segersvit var på väg att spricka hemma mot Norrköping. Men en stark avslutning gav seger med 84-73.

– Vi försöker alltid vinna nästa match, säger Borås tränare Pat Ryan till Radiosporten om segersviten.

Borås fick en tung start på matchen där Norrköping gick upp i ledning med 7-0. Men Borås vaknade till inför nära 3 000 åskådare och var snabbt uppe till 7-7. Sedan följdes lagen åt, men inför den fjärde och sista perioden ledde Norrköping med 59-58.

Men då klev Borås fixstjärna JJ Miller fram och såg till att Borås tog sin 20:e raka seger. Miller gjorde bara två poäng i den första halvleken och 21 i den andra. Även Mike Palm med 20 poäng var framträdande.

– Vi spelade stabilt försvar på slutet och satte några tuffare skott. Sen är vi bäst i Sverige på att skjuta straffkast, analyserar Ryan.

Norrköping led av att få både Joakim Kjellbom och Ken Brown utfoulade.

– Vi gjorde för många mentala misstag på slutet, säger Norrköpings Kjellbom.

Solna vann en ytterst dramatisk match mot Örebro efter att veteranen Mats Levin skjutit i en avgörande trepoängare i slutsekunderna. Den solnasegern innebär förmodligen att Örebros slutspelschans försvann. Örebro har ju åtta poäng att hämta in på Jämtland på sista slutspelsplatsen.

Kvällens match började också illa för Örebro som låg under med 42-31 i paus. Men sedan vaknade Rhys Carter och bidrog till att örebroarna hade matchen helt jämn inför den sista quartern.

Där blev det förlust trots ledning med 78-77 strax före slutet - grymt.

I damernas basketliga tog Northland en väntad seger mot Eos med 94-64. Eos har aldrig slagit Northland och gjorde det inte nu heller.

Trots den säkra segern så lulelagets försvarsspel inte alltid så imponerande ut. Kanske berodde det på att laget spelar matcher två dagar i rad.

Northlands USA-guard Brittany Smart svarade för en rad läckra aktioner och hon blev också bästa poängplockare med 22.

Notabelt annars var hur väl Eos Louise Angel kunde svara upp den slovenska landslagstjejen Tina Trebec i Northland. Angel 19 poäng - Trebec en rejäl besvikelse.