Foto: Martin Hedberg/Radiosporten

Förbundskaptenen om "Lollos" comeback: Jätteviktigt

1:08 min

Louice Halvarsson är snart tillbaka på basketplanen. Något som betyder mycket för det svenska landslaget, säger förbundskaptenen Lasse Johansson.

- Jättekul att hon är tillbaka. Ska bli kul att se henne i spel igen, säger förbundskapten Lasse Johansson till Radiosporten om Louice Halvarssons comeback som ska ske den 26 januari i Damligan för Telge.

– Jag tycker också att det är bra att hon börjar i Sverige och i lugn takt. Det hade kunnat bli stor press på henne i ett internationellt lag och behövt stressa fram.

Hon har nu nu gott om tid att komma i landslagsform innan sommaren.

I förra sommarens EM-slutspel gjorde hon en riktigt bra match, mot Ryssland, men hade sedan svårt att göra sig själv rättvisa på grund av en skada i handen.

Hur viktigt är det att hon är i form när ni ska kvala till EM?

– Jätteviktigt. Hon är en av stöttespelarna. Det går inte att sätta ord på hur viktig hon är. Vi kommer behöva henne i form i sommar, säger förbundskapten Lasse Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista