Matchhjälten Nilsson: ”Jag fick många lägen på linjen”

1:59 min

Andreas Nilsson gjorde sju mål mot Vitryssland och Radiosportens expert Magnus Wislander tyckte det var hans bästa landskamp. Så här säger matchhjälten själv till Radiosporten.

– Det var skönt, jag fick många lägen på linjen.

23-årige Andreas Nilsson stångades med de tunga vitryska försvararna och fick använda sina egna 197 centimeter och 110 kilo för att komma loss från bevakningen.

– De var rätt tunga, men jag fick många luckor och kunde löpa in med bollen. Framspelningarna var lika viktiga som mitt eget spel, de skapade luckor så att jag kunde få inspelen, säger Nilsson till Radiosporten.

Det blev en riktig kämpainsats från Sveriges sida där avgörande rycket kom i andra halvlek.

– Vi har tålamod och behåller lugnet och är disciplinerade i anfallsspelet. Jag tycker vi har hyfsad kontroll på matchen, säger Nilsson och menar att laget går för vinst i fredagens match mot Kroatien.

Även förbundskaptenen Staffan Olsson hyllar Nilssons insats:

– Hans andra halvlek är riktigt riktigt bra. Även Mattias Andersson är fantastisk i målt. Det var en riktig kämpainsats.

Målmässigt bäst på plan var dock inte Nilsson utan Fredrik Petersen med åtta mål.

– Jag kom in i turneringen lite mer nu och fick smälla dit några bollar. Skönt att känna att man är inne i turneringen. Det kändes bra i dag, säger han till Radiosporten.