Anna Haag sjuk – bryter SM: "Åkte uruselt"

Anna Haag letar efter OS-formen - men i dagens SM-tävling i skiathlon hamnade hon långt bak i resultatlistan.

Nu avslöjar hon att hon har varit sjuk - och väljer att avbryta SM.

– Nu skiter jag i det här. Det är så trist att känna så här, skriver Anna Haag i sin blogg.

Haag blev inte bättre än åtta, drygt 2,5 minut efter Charlotte Kalla.

Efteråt ville Haag inte prata med media, men nu berättar hon om sin besvikelse - i bloggen.

– Jag har kanske inte varit helt ärlig mot er hur det ligger till. Efter Touren blev jag sjuk. Med feber. Redan på söndag kväll fick jag feber och det satt i till på tisdag kväll. Och sakta men säkert blev jag sämre i bihålorna och snyter mig fortfarande. Jag började sakta röra på mig på torsdagen, skriver hon i bloggen.

Haag skriver att hon körde sitt första fartpass sedan Tour de Ski under onsdagen. Hon kallar torsdagens insats för "urusel" och nämner flera anledningar till misslyckandet.

Bland annat sviterna från feber och förkylning, urusel dagsform, motivation som tryter när inget stämmer och ett "urdåligt och mycket ogenomtänkt beslut att ens starta".

– Det är så trist att känna så här! Har nog aldrig längtat så till mål som jag gjorde i dag, och flera gånger var jag på väg att stanna och bara skita i det. Men det är liksom inte riktigt min grej, skriver hon i bloggen.

– I dag var det inte dåligt. Det var inte kasst. Det var uselt.  Min utmaning nu är att kunna skita i dagens skitlopp och lägga fokus på rätt saker för att bli i så bra form jag bara kan.