Henrik Stenson med ett bunkerslag på tionde hålet, Foto: TT

Stensons fiasko – missar cutten

Henrik Stenson: "Det har varit väldigt average"
1:02 min

Henrik Stenson missar cutten i sin första tävling för året. Golfaren, som i måndags vann Jerringpriset på Idrottsgalan, gick runt på 72 slag och ser ut att missa cutten med två slag.

En idrottsgala och ett Jerringpris är tydligen inte den alla bästa uppladdningen för en säsongdebut på Europatouren för Henrik Stenson. 

Två över par första rundan och på fredagen på par räcker inte för att få spela de två avslutande rundorna i Abu Dhabi.

– Jag gör inte någon birdie på åtta par fem-hål, då är man körd. Det har var väldigt "average" hela veckan, säger Henrik Stenson.

För första gången på 23 Europatourstarter missar nu Stenson de så kallade cutten. Symptomatiskt på det 18:e hålet när Stenson nådde par 5-hålets green på två slag men istället för eagle blev det treputt för par.

– Nu får jag lite tid att träna istället, så det är ingen större fara.

Bästa svenskar är nu istället Peter Hanson och Robert Karlsson som båda ligger på - 4 efter två rundor. Karlsson noterade idag 67 slag - fem under par. Dom båda svenskarna är i nuläget fem slag från täten men den andra rundan pågår fortfarande

Robert Karlsson gjorde en riktigt stark runda på 67 slag och är nu delad bäste svensk tillsammans med Peter Hanson som båda ligger på fyra slag under par, fem slag från täten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".