Foto: TT/SR

Wislander: "Sverige stod upp bra"

0:57 min

Det offensiva slarvet fällde Sverige. Men Radiosportens expert Magnus Wislander tycker ändå att Blågult stod för en bra match mot Kroatien.
– De visade bra vilja och kämpaglöd, säger han.

Det blev förlust i den jämna och täta gruppfinalen i handbolls-EM. Kroatien blev för svåra och vann till slut med 25-24.

– Sverige stod upp bra. Tyvärr hade de en sämre period i andra halvlek, på grund av misstag i anfallsspelet. Det gav Kroatioen många kontringschanser, som de tog tillvara på. Och då blev det för svårt för Sverige att ta i kapp i slutet, summerar Radiosportens expert Magnus Wislander.

Trots förlusten tycker Wislander att Sverige gjorde en bra match.

– Viljan och kämpaglöden tar vi med oss. Och Johan Sjöstrands målvaktsspel, och så hittade ju Lukas Karlsson målet igen.

I slutet av matchen haltade Magnus Jernemyr av med en befarad ljumskskada. Hur allvarligt det är med honom är ännu oklart.

– Jag har hört att det inte är jätteilla, och vi hoppas att han kan spela nästa match, säger Wislander.

Sverige tar nu med sig två poäng till nästa gruppspelsrunda, Kroatien får med sig fyra poäng och ser ut att få en relativt enkel väg till semifinalen.

Mellangruppen kommer att se ut så här:

Frankrike, 4 poäng
Kroatien, 4 poäng
Sverige, 2 poäng
Polen, 2 poäng
Ryssland, 0 poäng
Vitryssland, 0 poäng

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista