Foto: TT Collage: SR

"Olsson har smärta när han åker"

Rikard Grip: "Johan Olsson är långt ifrån tävlingsredo"
3:46 min

Johan Olssons rehab går långsamt, och OS-starten är långt ifrån klar. De dystra beskeden kom förbundskapten Rikard Grip med på lördagen.
– Olsson är långt ifrån högintensiv skidåkning, säger han till Radiosporten.

Johan Olsson dras med både en skada och sjukdom. Rehabträningen går framåt, men det går långsamt.

– Det går inte så fort som man kanske önskat. Han har varit ute och testat att åka skidor, men han känner smärta när han åker. Johan är långt ifrån högintensiv skidåkning och han är långt ifrån tävlingsredo, säger förbundskapten Rikard Grip till Radiosporten.

OS är bara ett par veckor bort, och tiden börjar bli knapp. Men Grip vill inte sätta upp någon deadline för Johan Olsson.

– Johan är enormt erfaren, Han vet precis hur han vill göra inför ett mästerskap. Jag har inget svar på hur länge vi väntar på honom, det är en process. Han kommer inte att åka ner på träningslägret med landslaget i nästa vecka.

– Vi får se hur det fortgår, och tar en dag i taget.

En annan OS-klar åkare som inte deltar i SM-veckan är Anders Södergren.

– Södergren har varit lättare förkyld, men blir piggare och piggare. Han behöver ett par träningspass och det krävs fingertoppskänsla. Man får tar det dag för dag, säger Rikard Grip.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".