Foto: TT Collage: SR

Frisk Eriksson längtar efter OS

Loui Eriksson är friskförklarad. Och laddar nu inför OS. Radiosporten har tagit tempen på Tre Kronors stora målskytt.

OS-aktuelle Loui Erikssons är glad för att vara friskförklarad. Tiden i hans nya NHL-klubb Boston Bruins har störst av skador. I början av december tacklades han fult och åkte på sin andra hjärnskakning för säsongen och speluppehållet blev på en hel månad:

– Självklart var jag orolig och man vet inte hur länge det kan hålla på. Man har sett andra spelare som blir borta jättelänge, säger Loui Eriksson.

Och nu är han OS-klar och kan mycket väl återförenas med bröderna Sedin som han gjorde succé tillsammans med i VM. Till OS kommer många NHL-stjärnor, inte minst för Canada och USA förstås men också den tredje största NHL-nationen – Sverige, spelare som har stora roller i sina NHL-lag men kan få mindre nu. Det tror Loui inte är ett problem för Tre Kronor.

– Man får gå in och göra den uppgiften som tränaren säger. Alla är så professionella att dom kan skjuta det åt sidan.

Loui var ju med om ett succéartat VM alldeles nyligen. Är då skillnaden ändå stor mellan att vara med i ett VM och komma med till och spela i ett OS?

– Det är lite annorlunda. Jag var ju med i Vancouver och det var väldigt mycket runtomkring. Det är en rolig grej att följa alla andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista