Björn Ferry, Foto: TT

Ferry: ”Aldrig varit i bättre form”

1:23 min

Björn Ferry var mycket nöjd efter sin sjätte plats i sista genrepet inför OS. Men om det inte blivit bom på sista skottet hade han vunnit.

– Men fall då luckjävel tänkte jag, säger Ferry till Radiosporten.

Björn Ferry ser ut att ha prickat formen lagom till OS. Inför tävlingarna i Antholz hade han en 15:e plats som bäst den här säsongen. I går blev han sexa i sprinten och i dag försvarade han sin sjätteplats i jaktstarten.

Men det kunde ha blivit en seger. Ferry kom in som tvåa till sista skjutvallen. Då ledande Jean-Guillaume Beatrix bommade ett skott hade Ferry chansen att ta över ledningen vid fullt skytte. Men sista skottet missade han knapp.

– Förbannat tänkte jag. Jag hade satt fyra skott och kände att jag var med och hade krafter kvar. Nu var det fler som smet förbi. Jag såg lite av pricken, så det var inget skott som var två kilometer i väg, det var precis utanför, säger Ferry som ändå är mycket nöjd med det formbesked han fick.

– På det hela var det ett jättebra lopp, det hade varit skönt att köra för segern, jag tror jag hade tagit hem det, säger Ferry.

Hur stark kände du dig?

– Jag brukar åka bra här, men tror aldrig jag varit bättre. Det här är Björn Ferry när han är på toppen av sin karriär kapacitetsmässigt. Men med rutin vet man hur svårt det är på ett OS. Men jag ska åka dit och ge gärnet.

Läs mer om dagens tävling här.

Herrar, 12,5 km, jaktstart

1) Simon Schempp, Tyskland, 31.26,0 (2), 2) Jean Guillaume Beatrix, Frankrike, +1,5 (1), 3) Henrik L'abee-Lund, Norge, +4,8 (2), 4) Ole Einar Björndalen, do, +8,0 (1), 5) Arnd Peiffer, Tyskland, +8,6 (3), 6) Björn Ferry, Sverige, +10,6 (2), 7) Krasimir Anev, Bulgarien, +18,1 (0), 8) Dominik Landertinger, Österrike, +22,9 (4), 9) Martin Fourcade, Frankrike, +23,6 (4), 10) Simon Fourcade, do, +24,6 (1)... 51) Fredrik Lindström +3.09,8 (6).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista